پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 119580
رصد تجهيزاتي آمريکا و اسرائيل در دريا
تاریخ انتشار : 1393/09/02 09:34:49
نمایش : 1227
رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش با اشاره به ساخت ناوشکن سهند، گفت: قدرت موشکي اين ناوشکن نسبت به جماران حدود ۲ برابر و بُرد دريانوردي آن نيز به مراتب بيشتر خواهد بود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اينکه امروز جمهوري اسلامي ايران درحوزه طراحي و ساخت ناوشکن در دنيا، جزو کشورهاي توانمندي قرار دارد که به لحاظ سرعت در ساخت، هم‌سنگ با کشورهاي پيشرفته جهان حرکت مي‌کند، از زبان کسي که خود زماني مسئوليت پروژه ساخت اولين ناوشکن بومي ايران با نام «جماران» را برعهده داشت، شنيدني است.

صنعت دفاعي کشور اين روزها مشغول ساخت انواع ديگري از ناوشکن‌ها، زيردريايي‌ها و سامانه‌هاي رزم دريايي است که هر کدام از آنها با تجربيات قبلي، با زماني کمتر، توانايي‌هاي بيشتري نيز خواهند داشت.

 

آنچه در زير مي‌خوانيد گفتگويي است با امير دريادار دوم علي غلامزاده رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نداجا که در آستانه هفتم آذر روز نيروي دريايي ارتش صورت گرفته است.

 

* نابودي نيروي دريايي صدام در کمتر از 3 ماه

 

امير غلامزاده، گفتگو را با يادآوري حماسه‌آفريني‌هاي نيروي دريايي در سالهاي ابتداي دفاع مقدس بويژه عمليات مرواريد آغاز کرد و گفت: نيروي دريايي ارتش در 7 آذر با نابودي توان رزمي نيروي دريايي رژيم بعث توانست در کمتر از 3 ماه از شهريور 59 بدنه اصلي نيروي دريايي عراق را نابود کند. همين کار باعث شد تمام خطوط مواصلاتي براي ايران باز مانده و براي عراق قطع شود و اين امر صادرات نفتي و واردات تجهيزات براي آنها را مختل کرد.

 

وي افزود: حضرت آقا در رابطه با 7 آذر فرمودند نيروي دريايي در آن زمان جوهره خودش را نشان داد.

 

* تاکيد رهبري بر ارتقاء ناوشکن‌هاي ساخت ايران

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش با اشاره به توان اين روزهاي نداجا در آبهاي آزاد و بين‌المللي اظهار داشت: نيروي دريايي چون در آبهاي بين‌المللي حضور دارد متناسب با پيشرفت تکنولوژي بايد تجهيزاتش را هم بروز کند. «جماران» در زمان خودش يک ناوشکن پيشرفته و مطابق با نياز روز ارتش جمهوري اسلامي ايران بود اما رهبري در مراسم الحاق اين ناوشکن فرمودند موج 2 بايد بهتر از يک و 3 بهتر از 2 باشد و همينطور ادامه يابد.

 

غلامزاده افزود: يعني همگام با تکنولوژي بايد پيش برويم و نياز خودمان را در جهت حراست از آبهاي کشورمان و منافع جمهوري اسلامي ايران برطرف کنيم.

 

* اعمال تغيير و بروزرساني دماوند و فاتح متناسب با نياز نداجا

 

وي تاکيد کرد: در همين راستا براي مثال، قطعا ناوشکن دماوند و زير دريايي فاتح و کليه شناورهاي در دست ساخت، متناسب با نيازهاي نيروي دريايي و پيشرفت دريايي جهان تغييراتي داده شده و بروز شده است.

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش ادامه داد: البته همين پيشرفت‌ها و تغييرات، بر روي ناوشکن جماران و ديگر يگان‌هاي شناوري هم با توجه به نياز اعمال مي‌شود.

 

* سهند؛ ناوشکني با قدرت موشکي فراتر از جماران

 

وي همچنين با اشاره به ساخت ناوشکن سهند تصريح کرد: قدرت موشکي ناوشکن سهند نسبت به جماران حدودا 2 برابر و بُرد دريانوردي آن به مراتب بيشتر خواهد بود.

 

غلامزاده با بيان اينکه فاکتورهاي رادارگريزي در ناوشکن سهند لحاظ شده است، خاطرنشان کرد: در مجموع، ناوشکن‌هاي در حال ساخت، هم به لحاظ بُرد عملياتي و هم قابليت‌هاي دفاعي و پدافندي نسبت به قبل ارتقا يافته‌ و موضوعاتي نظير توان مقابله با تهديدات هوايي مانند موشک‌هاي کروز نيز در آنها ديده شده است.

 

* بُرد موشک‌هاي نداجا تا هرجا که «خط اول» اعلام شود، مي‌رسد

 

وي با بيان اينکه برروي ناوها، بنا به نيازهاي عملياتي، از انواع موشک‌ها و تسليحات استفاده مي‌شود، گفت: خوشبختانه کشور ما به آن سطحي از توانمندي رسيده است که انواع موشک‌ها و سلاح‌ها را در بُردهاي مختلف بسازيم و بکار بگيريم.

 


غلامزاده با بيان اينکه موشک از بُرد کوتاه تا چند هزار کيلومتر در کشور ساخته مي‌شود، تاکيد کرد: بُرد موشک‌هاي ما تا هرجايي که از طرف مسئولين بعنوان «خط اول» محسوب شود، مي‌رسد. بحث ما فقط اين است که خط اول از طرف مسئولين کجا اعلام شود و با توجه به نياز و ابلاغي که به ما مي‌شود، نداجا آن بُرد را حتي با توان بيشتري خواهد داشت.

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش اظهار داشت: اين بُرد ممکن است مرتباً تغيير کند، در زماني شايد در محدوده سواحل خودمان بوديم و در زمان ديگري شايد در جاي ديگري باشيم. ستادهاي بالاتر به ما اعلام مي‌کنند که چه بُردي داشته باشيم.

 

* نصب موشک‌هاي کروز «قدير» و «قادر» روي شناورها

 

غلامزاده همچنين اعلام کرد که انواع موشک‌هاي کروز «نور»، «قدير»، «قادر» و ... بر روي شناورها نصب شده است.

 

موشک کروز قدير

* مراودات سياسي و اطلاعاتي نداجا با کشورهاي مختلف

 

وي در بخش ديگري از اين گفتگو به مراودات و تعاملات نداجا با ديگر کشورها اشاره کرد و  اظهار داشت: نيروي دريايي همان طور که حضرت آقا فرمودند، يک نيروي نظامي صرف نيست بلکه يک نيروي سياسي، بين‌المللي، علمي و نظامي است، بنابراين در بُعد سياسي و بين‌المللي، مراودات زيادي در زمينه آموزش، تمرينات مختلف و مسايل اطلاعاتي و ... با کشورهاي دوست و همفکر داريم. ازجمله کشورهاي چين، روسيه، کشورهاي حاشيه‌ خليج فارس، هند و پاکستان که به سواحل ما نيز مي‌آيند.

 

* توان ساخت کارخانجات نيروي دريايي در منطقه «منحصربه‌فرد» است

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش همچنين خاطرنشان کرد: روابط بسيار نزديکي بين نيرو، دانشگاه‌ها، وزارت دفاع و صنايع بخش خصوصي و دولتي وجود دارد و ما از همه اين امکانات استفاده مي‌کنيم و هرچه که در اين کشور براي نيروي دريايي ساخته مي‌شود، با همين تعامل است.

 

وي تصريح کرد: توان ساخت کارخانجات نيروي دريايي در منطقه هم از لحاظ تجهيزات و هم از لحاظ کارآيي منحصربفرد است. کارخانجات ما، در سطح بالايي از تکنولوژي قرار دارد اما اينکه بگويم همه چيز را خودمان در کارخانجات مي‌سازيم نه اينگونه نيست، ما از ظرفيت کل کشور استفاده مي‌کنيم، درست است که به کشورهاي خارجي وابسته نيستم اما به مردم و صنعتگران خودمان در سراسر کشور محتاجيم.

 

* زمان ساخت ناوشکن در ايران با ميانگين جهاني برابري مي‌کند

 

غلامزاده در خصوص کاهش زمان ساخت ناوشکن اظهار داشت: مدت ساخت کاسه جماران 4 سال بود اما اين زمان در ساخت ناوشکن سهند به 9 ماه کاهش يافت لذا زمان خيلي کوتاه شد چون الان تجربه داريم. در آن زمان برخي از زيرساخت‌ها نبود اما امروز ايجاد شده است.

 

وي با بيان اينکه هم از لحاظ کيفيت و هم سرعت ساخت، شاهد رشد بسيار خوبي در زمينه ناوشکن‌ها هستيم، گفت: با بسيج همه امکانات، مي‌توان اين زمان را کمتر هم کرد اما امروزه به طور معمول، زمان ساخت ناوشکن در ايران با ميانگين جهاني برابري مي‌کند.

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش افزود: اگر شرايط فراهم بوده و اعتبارات نيز به اندازه کافي باشد، زمان معمول براي ساخت ناوشکن بين 3 تا 4 سال است. البته اين را هم در نظر بگيريد که در خارج، چند کشور براي ساخت ناوشکن با هم همکاري مي‌کنند ولي ما به تنهايي ناوشکن را در اين زمان مي‌سازيم.

 

* ساخت ناوشکن‌هاي جديد در کلاس موج

 

وي با بيان اينکه ناوشکن‌هاي موشک‌انداز در حال ساخت همه از کلاس موج هستند، گفت: پلت فرم آنها -با قدري تغييرات- تقريباً يکي است و در تعداد مورد نياز نداجا، هم در وزارت دفاع و هم داخل کارخانجات نيروي دريايي ارتش ساخته مي‌شود.

 

غلامزاده همچنين اعلام کرد: البته ناوشکن‌ها و ناوهاي موشک‌انداز و ناوهاي ديگري نيز بنا به نيازهاي عملياتي در حال ساخت است.

 

* افزايش بُرد پهپادها با تحرک شناورهاي نداجا

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش درخصوص توان پهپادي نداجا نيز گفت: در زمينه پهپاد اگر محصولي را سازماني، شرکتي و يا دانشگاهي ساخته باشد با توجه به نياز عملياتي، آن را تغيير ماهيت داده و درياپايه مي‌کنيم.

 

وي افزود: اگر هم قبلاً پهپاد درياپايه‌اي ساخته شده باشد ما از آن پلت‌فرم استفاده مي‌کنيم و اگر نيازمان چيز ديگري باشد، خودمان ساخت آن را شروع خواهيم کرد و البته از ظرفيت شرکت‌ها، وزارت دفاع و دانشگاه‌ها نيز استفاده مي‌کنيم.

 

غلامزاده تاکيد کرد: در همه زمينه‌ها پهپادهايي داريم که کارهاي نيروي دريايي را انجام دهند. پهپادهاي ايراني تأثير خودشان را در منطقه نشان داده‌اند و با توجه به اينکه شناورهاي ما متحرک هستند، بُرد اين پهپادها هم افزايش خواهد يافت لذا از بُرد بسيار خوبي برخورداريم و از آنها براي ماموريت‌هاي مختلف استفاده مي‌کنيم.

 

* نصب سامانه‌هاي پدافندي «رعد» و «صياد» روي ناوها

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش خاطرنشان کرد: در بحث پدافند هوايي هم اقدامات خوبي هم در زمينه سامانه‌هاي موشکي رعد و صياد و موشک‌هاي کوتاه‌بُرد سطح به هواي ديگر شده و در حال بهينه‌سازي و افزايش قدرت تدافعي شناورها هستيم.

 

وي با بيان اينکه سامانه‌هاي «رعد» و «صياد» روي ناوهاي نداجا نصب شده‌اند، گفت: ما در بحث پدافند هوايي فقط متکي به موشک‌ها نيستيم، بلکه انواع توپ‌ها، موشک‌هاي دوش پرتاب و ... لايه‌هاي مختلف دفاعي را در پدافند سطح و هوا بايد پوشش بدهند که شناورهاي ما به آنها نيز مجهز هستند.

 

* تاکيد رهبري بر کارآمدي سامانه‌ها در هر شرايط

 

وي با بيان اينکه کليه تسليحات نظامي بايد براي مقابله با تهديداتي که ممکن است آنها را از کار بيندازد، آماده باشند، گفت: يکي از دستورات رهبري همين است که شناورهاي ما اولاً بايد مصونيت‌بخشي داشته و ثانيا داراي کارآيي در هر شرايطي باشند. يکي از اين شرايط، محيط جنگال (جنگ الکترونيک) است بنابراين در اين حوزه کار شده و ما سيستم‌هاي جنگال بسيار خوبي داريم که در حال فعاليت هستند.

 

* ناوشکن جماران ارتقا مي‌يابد

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش با بيان اينکه ما در زمينه تجهيزات نظامي خودکفا شده‌ايم، اظهار داشت: بعنوان مثال ما ناوشکن جماران را که يک ناوشکن کلاسيک است با انواع تسليحات توليد داخل ساختيم و الآن نيز در حال ارتقاي کيفي اين سلاح‌ها و تجهيزات هستيم که متناسب با نيازهاي روز جلو مي‌روند.

 

وي افزود: زماني که ناوشکن جماران ساخته شد، موشک‌ها و توپ‌ها و يا سيستم‌هاي اژدر افکن‌ آن با توپ‌ها و موشک‌هايي که در کشورهاي شرقي و غربي استفاده مي‌شد، برابري مي‌کرد.

 

غلامزاده تاکيد کرد: از طرفي ما قابليت‌هاي اضافي بر روي اين ناوشکن مي‌گذاريم و چون دشمن از آن خبر ندارد باعث برتري ما مي‌شود.

 

* رصد تجهيزاتي آمريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش درخصوص رصد نيروهاي دريايي آمريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي تصريح کرد: نيروي دريايي ما چون در آبهاي بين‌المللي حضور دارد از آخرين تجهيزات اين کشورها به صورت فيزيکي و بصري آگاه بوده و برخي اطلاعات هم مطرح مي‌شود که کاملاً آنها را رصد مي‌کنيم تا بدانيم آخرين تغييرات تجهيزاتي و تکنولوژي آنها در چه سطحي است.

 

وي ادامه داد: همانطور که آنها تمام رزمايش‌هاي ما را رصد مي‌کنند ما هم همين وظيفه را به عهده داريم.

 

* توان دريايي ما براي دشمنان مبهم است

 

غلامزاده ادامه داد: توان رزمي ما به قدري است که مشاهده مي‌کنيد تمام اين کشورها راجع به نيروي دريايي ما صحبت مي‌کنند و اين براي کشورهاي متخاصم علايم بدي بوده و توان ما براي آنها مبهم است.

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش تاکيد کرد: ما به آنجا رسيده‌ايم که تهاجم دريايي، با ريسک‌هاي بسيار بسيار بالا و خطرناکي براي آنها باشد.

 

* توليد انبوه رادار «عصر» بعد از تست‌هاي دريايي روي جماران

 

غلامزاده با بيان اينکه رادار آرايه ‌‌فازي «عصر» روي ناوشکن‌هاي جماران و دماوند نصب شده است، گفت: بر روي ساير ناوها نيز در صورت نياز رادارهاي آرايه فازي با ابعاد و نوع مأموريت ديگر نصب خواهد شد.

 

وي افزود: «عصر» از جمله رادارهاي پيشرفته دنياست و قابليت و کارآيي آن حدود يک سال و نيم تست شده و به نتايج مطلوب رسيده است و الآن روي ناوشکن جماران نصب شده تا تست‌هاي دريانوردي آن هم انجام شود. اگر اين پارامترها در محيط عملياتي نيز موفقيت‌آميز باشد توليد انبوه آن را در ساير واحدها انجام مي‌دهيم. اين تست‌هاي دريايي تا پايان سال به اتمام مي‌رسد.

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش اظهار داشت: در حال حاضر نيز روي شناورهاي مختلف نداجا رادار آرايه فازي داريم و ممکن است اين رادارها پيشرفته‌تر از رادار عصر باشد، اما نکته اينجاست که رادار عصر ساخت داخل است.

 

* ناوهاي با قابليت حمل همزمان تانک و بالگرد را داريم

 

غلامزاده با اشاره به توان حمل بالگرد توسط شناورهاي نداجا گفت: ما شناورهاي بالگردبر بزرگتر از جماران داريم و داراي وضعيت مطلوبي در اين حوزه هستيم.

 

وي ادامه داد: ناوهايي داريم که قابليت حمل تجهيزات سنگين مثل تانک را دارند و همزمان بالگردهاي بسيار بزرگتري از بالگردهايي که روي جماران مي‌نشينند، مي‌توانند روي آن بنشينند.

 

غلامزاده با بيان اينکه نيروي دريايي ارتش درحال حاضر هواپيماهاي گشت دريايي خود را دارد، تصريح کرد: از طرفي وزارت دفاع نيز در حال انجام فعاليت بوده و هواپيماهاي مورد نظر را در زمان خود به ما تحويل مي‌دهد.

 

وي ادامه داد: هواپيماهاي نيروي دريايي، متناسب با شرايط دريا خريداري شده و الآن در حال فعاليت هستند که انواع مختلفي دارد و براي گشت دريايي و کسب اطلاعات از آن بهره مي‌بريم.

 

* قابليت فاتح براي ماموريت در آبهاي دور

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش با بيان اينکه اولين ويژگي زيردريايي فاتح، بومي بودن آن است، گفت: براي همين هم فقط خودمان نقاط قوت آن را مي‌دانيم.

 

غلامزاده تاکيد کرد: با توجه به اينکه تُناژ زيردريايي فاتح بالاست، حوزه مأموريتي آن هر جا دستور داده شود، است و مي‌تواند در آبهاي دوردست هم مأموريت داشته باشد.

 

رئيس سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي نيروي دريايي ارتش در پايان اين گفت‌وگو درخصوص توان ساخت زيرسطحي‌ها در نداجا گفت: اگر ما زيردريايي کلاس غدير را ساختيم و توليد انبوه کرديم و بعد کلاس فاتح را توليد کرديم حتماً‌ در حوزه ساخت زيردريايي کلاس بعدي هم در نقطه صفر نيستيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html